fbpx

Het belang van passende lingerie

Het belang van passende lingerie

Dat je lingerie fijn moet zitten, dat weet je natuurlijk. Een ruime meerderheid van de vrouwen draagt echter nog steeds de verkeerde maat beha. Ze draagt een verkeerde cupmaat, of een bh met de verkeerde omvang. Misschien klopt de maat op het label, maar is de beha oud en daardoor uitgerekt en niet meer aansluitend. Passende lingerie is belangrijk voor de juiste ondersteuning. Maar wanneer zit iets fijn en wat heb je nodig voor passende lingerie? 

Een goede keuze

Wanneer we online lingerie bestellen kijken we vaak naar hoe het eruit ziet op de foto en hoe het zit op het model. We vergeten daarbij vaak te overwegen hoe het aan zou sluiten op ons lichaam en of het past bij onze eigen verhoudingen. Als een artikel korting of een leuk prijsje heeft. denken we al snel ‘Ach, dat zal toch ook wel passen?’ Als gevolg hiervan dragen we dus inderdaad lingerie die nét niet lekker zit of je limiteert in je dagelijkse activiteiten. 

Een goed passende beha: 

  • heeft geen bandjes die in je schouders snijden of alsmaar van je schouders vallen
  • heeft geen sluiting die in je rug drukt of juist slobbert
  • past goed om je borsten: je hebt geen ruimte over en je hebt ook geen huid die over de zijkant van de bh rolt 
  • ondersteunt je borsten, zodat jij de hele dag door comfort ervaart 
passende lingerie

Voor je rug

Zeker wanneer je een maatje meer hebt, is goed passende lingerie van groot belang voor je rug. Een goede bh ondersteunt de borsten en corrigeert het figuur. Wanneer een bh niet goed ondersteunt kun je rugklachten krijgen. Door te investeren in goede lingerie, voorkom je vervelende klachten op de lange termijn. 

Mooi onder de kleding

Wanneer ondergoed goed past, zit het mooier onder je kleren en zie je geen knellende lijntjes of ruimzittende stof. Een passende beha en onderbroek flatteren jouw vormen. Dit werkt ter bevordering van je zelfvertrouwen. Wanneer je weet dat alles netjes ‘ingepakt’ zit, voel je je vaak lekkerder in je lingerie én de rest van je kleding. 

Vervanging en vernieuwing

Met de tijd kunnen twee factoren veranderen: je ondergoed rekt uit en ondersteunt niet meer of je maat wijzigt. Een gemiddelde beha gaat zes tot acht maanden mee voordat deze oprekt en niet goed meer ondersteunt. Onderbroeken gaan gemiddeld een jaar mee voordat je ze moet vervangen. Bovendien kan je eigen maat veranderen. Bijvoorbeeld door het verliezen van of aankomen in gewicht, of na een zwangerschap. Een keer in het halfjaar een nieuw setje lingerie is dan ook geen overbodige luxe. 

Laat je adviseren

Het kan lastig zijn om objectief te kijken naar je lichaam en hoe lingerie om je lichaam past. Daarom is het goed om om een gespecialiseerde mening te vragen. We kijken met jou naar de juiste maat, de omvang en het materiaal van het ondergoed. Het personeel van De Magneet Lingerie staat voor je klaar bij het vinden van goed passend ondergoed. Zien we je snel? 

Merken

Reviews

We waren wel een beetje zenuwachtig want een 1e aanmeting van een borstprothese is niet niks. Maar we werden al snel op ons gemak gesteld en er werd met welgemeende aandacht naar ons geluisterd. De omvang werd gemeten en de prothese en bh pasten perfect… In 1 keer de juiste maat en de type bh… Dat getuigd toch van vakkennis en de goede reputatie die De Magneet al jaren weet te behouden. Je hebt zelf geen gedoe met de ziektekostenverzekering want dat wordt voor je gedaan. Vandaag hoefde m’n zus alleen maar te passen en een mooie goed zittende bh te kiezen die zij mooi vind. Na iets meer dan een uur later, liepen m’n zus en ik met een heel gelukkig gevoel en blije gezichten weer De Magneet uit…

- Ankie Jacobs

Zeer goed geholpen, vriendelijk en meedenkend! Ik voel me weer vrouw met mijn nieuwe prothese en mooie bh en ook nog een badpak waar prothese in kan, kortom SUPER! Ook fijn om door deskundige geholpen te zijn, pluim waard!

- Angelique van der Stelt

Hele aardige behulpzame dames en een groot assortiment. Top!

- Annegreeth Van der Linden - Lodder

Maak een afspraak voor je borstprothese

We hebben een ruim assortiment borstprotheses en bijpassende lingerie. We vinden altijd een zo goed mogelijke oplossing voor je specifieke situatie.